Korona i gripa

Vrtić u Čapljini zatvoren, u Mostaru djeca dolaze i pod temperaturom

Najčešće se dovedu bolesna djeca u vrtić zbog nezahvalne situacije u kojima se nalaze i roditelji i liječnici po pitanju otvaranja bolovanja, istaknula je Danijela Kegelj.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 01. 2022. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji vrtić u Čapljini koji ima više od 200 djece od jučer je zatvoren, ali samo do kraja tjedna. Čak 13 djelatnika ovog vrtića odsutno je zbog koronavirusa ili su u izolaciji zbog čega se nisu mogle organizirate grupe. U ponedjeljak vrtić ponovno otvara svoja vrata.

“Opća situacija s Covidom 19 odrazila se i na rad Dječjeg vrtića Čapljina. Dok smo prošlu pedagošku godinu odradili bez ikakvog prekida” kazao je Ivica Matić ravnatelj ovog vrtića.

Među djecom je bilo jako malo slučajeva zaraze koronavirusa, uglavnom su to neke viroze ili su djeca u izolaciju zbog roditelja koji su pozitivni na koronavirus. Matić ističe kako je tome zasigurno doprinijelo i sustav koji je već uhodan, prenosi TRV HB.

U gradskim dječjim vrtićima u Mostaru također dosta je djelatnika odsutno, ali nije isključivo zbog koronavirusa.

“15 djelatnica je na bolovanju zbog čega je teško organizirati posao jer nastojimo ne miješati skupine, osim ako je epidemiološki provjereno. Od njih 15 djelatnica, dvije imaju koronavirus. Ostale imaju gnojne angine, viroze, gripu i sl.”, kazala je Danijela Kegelj, ravnateljica dječjih vrtića Mostar.

U mostarskim vrtićima je 14 djece u izolaciji ali zbog pozitivnih roditelja na koronavirusa. Iako se sve vrti oko koronavirusa, činjenica je da postoje i drugi problemi. Ravnateljica Kegelj ističe kako je primijetila da se ove godine češće dovode djeca u vrtić pod temperaturom zbog čega se lako razbole i djelatnice.

Najčešće se dovedu bolesna djeca u vrtić zbog nezahvalne situacije u kojima se nalaze i roditelji i liječnici po pitanju otvaranja bolovanja, istaknula je Danijela.

Mostarski vrtić koji ima 460 djece učinit će sve da ne dođe do njegovog zatvaranja. Dom zdravlja Mostar izlazi im maksimalno u susret. A često se u vrtićima angažiraju i pripravnici kao ispomoć, dok stručni suradnici ulaze u skupine i mijenjaju tete kako bi se prevladala ova situacija koja nije ništa puno drugačija od prethodnih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close