Infima kamp

140 najboljih bh. matematičara i fizičara na jednom mjestu

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2017. u 09:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna srednja škola u Sarajevu okupila je 140 matematičara i fizičara iz bh. osnovnih i srednjih škola na desetom Infima zimskom kampu, koji je od 18. do 24. siječnja održan u kampusu na Ilidži, piše Fena.

Mladi iz 35 gradova s područja BiH u šest dana kampa, podijeljeni u grupe prema starosnoj dobi, nivou znanja i oblasti koje žele izučavati, slušali su predavanja bivših natjecatelja koji su sad uspješni studenti na bh. ali i svjetski priznatim sveučilištima. Sudionici su, nakon predavanja, radili testove, a najbolji su dobili certifikate i nagrade.

Član Organizacijskog obora Infima zimskog kampa Hermin Kapetanović kaže da se Infima kampovi održavaju već deset godina s ciljem podizanja nivoa svijesti o važnosti okupljanja mladih intelektualaca, te podrške tijekom priprema za lokalna i međunarodna natjecanja.

''Infima kampovi se održavaju četiri puta godišnje, a okupljaju sve više mladih ljudi. Plan je u taj projekt uključiti talentirane mlade sudionike i predavače s područja bivše Jugoslavije'', istaknuo je.

Organizatori su priopćili da su zadovoljni realizacijom desetog zimskog Infima kampa, te najavljuju pripreme za ljetni Infima kamp, koji će biti održan u kolovozu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close