Livno

Anketa: Pacijenti zadovoljni radom i uslugama Doma zdravlja

Sci-Tech / Flash | 31. 01. 2016. u 12:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po pitanju kvalitete zdravstvene zaštite unutar Doma zdravlja Livno krajem prošle godine izvršeno je ispitivanje stajališta pacijenata po različitim osnovama.

Kako je ova zdravstvena ustanova ušla u proces akreditacije obiteljske medicine, kao jedan od njihovih bitnih čimbenika predstavili su rezultate ankete koju su obavili krajem prošle godine sa 715 pacijenata po pitanju njihovog stava, općenito o Domu zdravlja.

Po njihovoj prezentaciji objavljenoj krajem siječnja ove godine, rezultati ankete su pokazali da su pacijenti uglavnom zadovoljni ustanovom, njenim radnim vremenom i pristupom (preko 90 posto) dok su u manjim postocima zadovoljni čekanjem u čekaonici.

Što se tiče liječnika, njih oko 95 posto anketiranih smatra da ih se sasluša sa pažnjom, posveti im se dovoljno vremena, objasni stvari te ih uputi na dobar savjet dok ih 4 - 5 posto nema pozitivno mišljenje o radu liječnika.

Također, oko 90 posto ispitanih je zadovoljno prijemom na recepciji kao i liječničkim tretmanom a na upit čime su pacijenti najviše zadovoljni u službi na prvo mjesto su stavili pristup (24 posto) zatim su zadovoljni sestrama (11,4 posto), uslugama liječnika (10,5 posto), ljubaznosti (9,5 posto)... dok njih 25 posto nije dalo nikakav odgovor.

Pacijente najviše iritiraju gužve i čekanje, procijenili su anketirani. Oni su predložili više osoblja, rješavanje gužve, više prostora.

Kopirati
Drag cursor here to close