Pooductive

Aplikacija za komuniciranje s WC školjke

Sci-Tech / Flash | 24. 08. 2015. u 19:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni koji imaju naviku čitati dok sjede na mjestu "gdje i car ide pješke", sve manje tamo čitaju novine ili časopise, a sve češće sa sobom u WC nose mobilne telefone.

Vodeći se tom mišlju, developeri Ricardo Gruber i Marco Hernandez izradili su mobilnu aplikaciju koja bi mogla boravak na WC školjci učiniti zabavnim i produktivnim. Njihov uradak zove se Pooductive, a dostupan je kao besplatna aplikacija za iOS.

Ono što Pooductive omogućava jest anonimna komunikacija s ljudima koji se, bilo gdje u svijetu, u istom trenutku nađu na "keramičkom tronu". Sjedenje u osami je, smatraju autori aplikacije, trenutak kada čovjek dobiva inspiraciju, pa su izradili alat da se ista lako podijeli i s drugima.

Osim očito zabavnog karaktera, ova aplikacija uskoro će dobiti i svoju humanitarnu stranu. Autori se, naime, planiraju povezati s dobrotvornim organizacijama koje se skrbe za čistoću vode i higijenu u zemljama u razvoju.

Pooductive je, zanimljivo, prije dva mjeseca na Kickstarteru neslavno prošao prikupivši manje od 200 dolara (od traženih 10.000), prenosi BUG. Sada ga je, nakon lansiranja aplikacije i velikog medijskog interesa, u prvih 10-ak dana počelo koristiti već više od 20 tisuća ljudi diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close