Novi patent

Apple zaštitio softversko upozorenje za napuknuti ekran

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2017. u 15:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često su Appleove patentne prijave koje dospiju u javnost neostvarive, beskorisne, ili jednostavno – neobične. Međutim, ovoga puta riječ je o ponešto drugačijem patentu za koji Apple želi dobiti odobrenje od Patentnog ureda.

Osmislili su, naime, tehnologiju koja bi korisniku dojavila kada je ekran na njegovom iPhoneu napuknut ili oštećen na neki drugi način.

Za detektiranje napuknuća unutar stakla zaslona koristio bi se postojeći senzor osjetljiv na dodir, kao i posebni drugi senzori dedicirani isključivo otkrivanju napuknuća u ekranu, piše Bug.hr.

Jednom kada senzori otkriju oštećenje, softver bi korisnika o tome obavijestio, te mu pojasnio koji bi mogli biti problemi s daljnjim korištenjem takvog, oštećenog, uređaja.

Korisnik bi se onda sa svojim iPhoneom trebao uputiti u servis kako bi popravio uređaj prije nego postane potpuno neupotrebljiv.

Dodatno, stoji u patentnoj prijavi predanoj u kolovozu 2015. godine, napuknuća bi se pratila i u Appleu, koji bi ih mogao analizirati i unaprijediti sljedeće modele kako ne bi bili podložni sličnim oštećenjima.

Kopirati
Drag cursor here to close