Mostar

Bešlić čestitao Dan slobode medija: Bez slobodnih medija ne možemo graditi demokraciju

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 08:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio je čestitku svim novinarkama i novinarima u povodu 3. svibnja, Dana slobode medija.

"Mediji danas imaju veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda. U tom važnom i odgovornom poslu postoje različiti oblici pritisaka na slobodu medije, što je nedopustivo i svi zajedno trebamo kreirati ambijent u kojem se takve pojave neće događati", poručio je gradonačelnik Bešlić.

Mostarski gradonačelnik dodao je kako svi novinari trebaju profesionalno obavljati svoj posao u interesu javnosti, pluralizma mišljenja i razvoja demokratskog društva.

"Nema slobode bez odgovornosti. Bez odgovornosti sloboda postaje anarhija, a neprijatelji slobode tiska su oni novinari koji tu slobodu zloupotrebljavaju. Bez slobodnih i objektivnih medija ne možemo graditi demokraciju, niti biti slobodna, stabilna i sigurna zemlja za sve narode i građane", stoji u Bešlićevoj čestitki upućenoj u povodu Svjetskog dana slobode medija, koji se od 1993. godine, odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, obilježava 3. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close