Čestitka novinarima

Bešlić: Mediji trebaju odgovorno obavljati posao, nema slobode bez odgovornosti

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2016. u 07:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 3. svibnja "Dana slobode medija" gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku svim novinarima i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik navodi kako mediji imaju veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda,te kako još uvijek postoje pritisci na novinare i slobodu medije, a što je, po njegovim riječima, nedopustivo i svakodnevno treba stvarati ambijent u kojem se spomenute pojave neće događati.

"Svi mediji, posebice javni, čija je odgovornost velika, kao i svi novinari trebaju odgovorno i profesionalno obavljati svoj posao u interesu javnosti i razvoju demokratskog društva. Jer nema slobode bez odgovornosti. Bez odgovornosti sloboda postaje anarhija, a davno je kazano, kako su najopasniji neprijatelji slobode tiska oni novinari koji tu slobodu zloupotrebljavaju. A bez slobodnih i nepristranih medija ne može se graditi demokracija, niti slobodna sigurna zemlja za sve njene građane", navodi se u čestitki gradonačelnika Bešlića.

Kopirati
Drag cursor here to close