reagiranja

BiH daleko od jedinstvenog obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2015. u 10:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je kako između nadležnih institucija Srpske i Federacije BiH postoji suradnja u oblasti obrazovnog sustava i da nema potrebe za bilo kakvim jedinstvenim obrazovanjem.

Povodom izjave nove veleposlanice SAD u BiH Maureen Cormack da se zalagati da djeca u Srpskoj i FBiH uče po jedinstvenom planu i programu, Kasipović je ocijenio kako je pitanje obrazovanja kvalitetno riješeno između Republike Srpske i FBiH.

Kasipović je za Pres RS rekao kako vlasti Srpske nemaju ništa protiv toga da strani diplomati pokazuju zanimanje za unutarnje prilike u BiH, ali da se protive njihovom miješanju u utvrđene nadležnosti entiteta.

Profesor Fakulteta političkih znanosti u Banja Luci Slobodan Nagradić smatra kako veleposlanica Cormack ''nije sama došla do takve ideje'', te da nije dovoljno upoznat o ustavnoj strukturi BiH i činjenici da je obrazovanje u isključivoj nadležnost entiteta, a u FBiH čak i županija.

"Da je pitanje zajedničkog obrazovanja u BiH bilo moguće riješiti, to bi još davno uradili mnogo kompetentniji ljudi nego što je Cormack", smatra Nagradić.

Kopirati
Drag cursor here to close