ZZO

Bošnjak poručio umirovljenicima: Ovo je vaša kuća i kuća svih naših osiguranika

Sci-Tech / Flash | 24. 12. 2015. u 08:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ Rade Bošnjak i njegovi suradnici održali su, drugi po redu, sastanak s predstavnicima udruženja umirovljenika Hercegovačko-neretvanske županije.
Održani sastanak nastavak je suradnje s ciljem boljeg razumijevanja, otklanjanja eventualnih nejasnoća i poboljšanja međusobne informiranosti.

„Ovaj Zavod usmjeravamo u pravcu povećanja zadovoljstva osiguranika. Umirovljenici su populacija koja treba zdravstvenu zaštitu svakodnevno. Zavod je vaša kuća i kuća svih naših osiguranika jer mi raspolažemo vašim novcem i sa zdravstvenim ustanovama ugovaramo zdravstvenu zaštitu za vas. Cilj nam je sredstva kojim raspolažemo utrošiti na najracionalniji način i upravo zbog toga želimo razgovarati s vama i svim drugim osiguranicima kako bi zajednički od onoga što imamo dobili najbolje“, kazao je Rade Bošnjak, direktor Zavoda.

Nakon uvodnih riječi direktora Zavoda predstavnik Jedinstvenog županijskog saveza umiroljenika gosp. Alija Tanović i predstavnici udruženja umirovljenika Mostara, Jablanice, Konjica i Čitluka pohvalili su dosadašnja poboljšanja u dostupnosti zdravstvene zaštite koja je Zavod osigurao uvođenjem elektronskih recepata, elektronskih uputnica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te mogućnosti telefonskog naručivanja lijekova kod svog izabranog liječnika za stabilne kronične bolesnike. Gospodin Tanović je kazao kako su umirovljenici upućeni u događanja i probleme s kojima se ZZO susreće te su spremni dati svoju potporu u nastojanjima Zavoda da naplati prihode iz ranijih godina koje tvrtke, javne i privatne, duguju ovom Zavodu kao i svim drugim pitanjima kojima će se Zavod baviti i koja će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sustava.

Pored pohvala i potpore predstavnici umirovljenika imali su i niz pitanja vezanih za prava osiguranika na određena ortopedska pomagala, premije osiguranja, vakcine za umirovljenike i način ostvarenja prava na liječenje izvan županije na teret sredstava Zavoda, a odgovore na pitanja dali su im liječnici i drugo stručno osoblje Zavoda.

Direktor Rade Bošnjak najavio je nova poboljšanja u dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranicima ovog Zavoda koja su planirana u 2016.godini, a odnose se na elektronske uputnice iz primarne zdravstvene zaštite na specijalističke preglede u bolnicama, elektronske zdravstvene iskaznice i niz drugih poboljšanja.

Sastanak je rezultirao zaključkom kako će suradnja umirovljenika ZZO-a HNŽ biti nastavljena kroz sastanke u Zavodu i udruženjima čiji predstavnici iskažu potrebu i želju da predstavnici Zavoda njihovim članovima približe prava i novine iz zdravstvene zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close