Hakeri

Crna Gora: Hakerski napadi oborili stranicu javnog servisa

Sci-Tech / Flash | 18. 10. 2016. u 14:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranica javnog servisa Radio-televizije Crne Gore oboren je u utorak oko 13 sati nakon jakog hakerskog napada, potvrđeno je Srni u portalu javnog servisa.

Srni je rečeno da je u pitanju jak hakerski napad nepoznatih cyber-kriminalaca, zbog kojeg inženjeri Radio-televizije Crne Gore nisu već puna dva sata uspjeli osposobiti jedan od najposjećenijih medijskih siteova u ovoj zemlji.

Iz Radio-televiziji Crne Gore naveli su kako je portal RTCG danas bio izložen seriji DDoS (Distributed Denial of service) napada zbog kojih nije bio dostupan korisnicima od 13 sati i 30 minuta.

Tijekom parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u nedjelju, 16. listopada, zabilježen je veliki broj hakerskih napada na siteove medijskih kuća kao što su 'Vijesti', 'Cafe del Montenegro', portal 'Analitika' i Demokratske partije socijalista.

U nedjelju je na ove stranice registrirano više od milijun i pol jakih hakerskih napada iz Europe i Sjeverne Amerike.

Inače, uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, portal RTCG je poboljšao zaštitu od hakerskih napada. Zahvaljujći pojačanom firewall-u, tijekom izbornog dana, spriječeno je 2500 pokušaja obaranja sitea.

Kopirati
Drag cursor here to close