Damir Senčar pobjednik međunarodnog fotografskog natječaja, Feđi Krvavcu nagrada publike

Sci-Tech / Flash | 03. 06. 2015. u 07:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urednik fotografije agencije Hina Damir Senčar dobitnik je prve nagrade na natječaju najboljih medijskih fotografija iz jugoistočne Europe koji je organizirala beogradska agencija Beta.

Na tradicionalnom, 12. natječaju "Betina fotografija godine" sudjelovalo je 120 profesionalnih fotoreportera iz 11 europskih zemalja s ukupno 498 fotografija, a prva nagrada Damiru Senčaru pripala je za fotografiju "Poplave - Gunja".


Senčar je za istu fotografiju dobio i prvu nagradu Hrvatskog novinarskog društva "Nikša Antonini" za najbolju fotografiju u 2014. godini.

Drugu i treću nagradu na Betinom natječaju osvojili su fotoreporteri Andrej Isaković iz Agencije France presse i iz prištinskog lista Koha Ditore Driton Paqarada, a nagrada publike pripala je fotoreporteru sarajevskog portala Klix.ba Feđi Krvavcu.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog natječaja bili su izvanredna profesorica Akademije umjetnosti u Novom Sadu Ivana Tomanović, fotoreporter Večernjih novosti Predrag Mitić i urednik Foto redakcije Bete Nenad Petrović.

Uz dodjelu nagrada večeras je u Etnografskom muzeju u Beogradu otvorena i izložba nagrađenih i još 48 fotografija po izboru žirija, prenosi Hina.

Natječaj za najbolju novinsku fotografiju Beta je utemeljila 2004., u povodu 10. obljetnice rada agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close