... a nije HAARP

Dolazi snježna oluja

Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2015. u 08:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaka snježna oluja će u četvrtak i petak zahvatiti sjeverne dijelove Balkanskog poluotoka, objavljeno je na stranici Accuweather.com.

Snježno nevrijeme će najizraženije biti u sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Slovenije gdje, a u unutrašnjosti ovih zemalja padat će umjeren do gusti snijeg.

Prognoze Accuweathera su da će visina snježnog pokrivača dostizati i jedan metar.

Federalni hidrometeorološki savez navodi kako će u Bosni i Hercegovini u petak biti oblačno vrijeme s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U sjeverozapadnim područjima Bosne snijeg se očekuje i u nizinama.

Očekuje se između 20 i 40 litara padavina po metru četvornom u cijeloj zemlji. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

U subotu će biti oblačno vrijeme s padavinama u Bosni. U nizinama se uglavnom očekuje kiša i susnježica, u jutarnjim satima prolazno i snijeg. U višim područjima će biti snijeg. U Krajini je moguć snijeg veći dio dana.

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu do 10 stupnjeva.

U BiH u nedjelju će biti oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati slab snijeg, na jugu slaba kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, u Hercegovini jaka bura.

Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura od -2 do 2, na jugu do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close