HBŽ

Drugi upisni rok za duvanjske prvašiće

Sci-Tech / Flash | 21. 08. 2015. u 10:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za društvene djelatnosti i opću upravu općine Tomislavgrad izdala je obavijest za roditelje čija se djeca iz objektivnih razloga nisu mogla upisati u prvi razred u redovitom roku, kako su obvezni upisati djecu u drugom, naknadnom upisnom roku, u petak, 28. kolovoza od 10 do 12 sati u prostorijama OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu.

U prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja, u osnovne škole općine Tomislavgrad, u školskoj 2015./2016. upisuju se djeca koja u tekućoj godini imaju navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Drugi upisni rok za djecu iz livanjske općine bit će 24. kolovoza u OŠ Fra Lovro Karaula u Livnu, i taj dodatni rok je utvrđen za upis djece koji su iz, također, objektivnih razloga prepustila svibanjski rok.

Prema podatcima Službe za društvene djelatnosti i opću upravu općine Tomislavgrad, u prvi razred devetogodišnjega obrazovanja u školsku 2015./2016. u prvom roku upisano je 160 učenika ili 31 učenik manje nego u prethodnoj školskoj godini, dok je istodobno 204 djece upisano u livanjskoj općini što je dosta manje nego prethodnih godina.

Pojedina naselja u obje općine, a Livno ima 21 selo, uopće nemaju prvašića, a kao glavni razlog navodi se migracija stanovništva, odnosno odlazak obitelji u zemlje Europske unije radi zaposlenja.

Kopirati
Drag cursor here to close