Sajam srednjih škola

Dvadeset i dvije srednje škole se predstavljaju mostarskim osnovcima

Sci-Tech / Flash | 17. 11. 2014. u 08:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 18. studenoga počinje četvrti po redu Sajma srednjih škola Grada Mostara.

Prvog dana Sajma u kongresnoj dvorani zgrade Vlade FBiH u vremenu od 8 do 17 bit će predstavljeni promotivni štandovi 22 srednje škole na kojima će se budući srednjoškolci i njihovi roditelji moći upoznati s programima i kvalifikacijama koje im nude mostarske srednje škole. Svim posjetiteljima bit će podijeljen i Sajamski vodič kroz srednje škole Grada Mostara.

Prigoda za medije bit će organizirana u utorak, 18. studenog u 11 sati kada će standove posjetiti i predstavnici organizatora.

Naglasak ovogodišnjeg Sajma srednjih škola Grada Mostara Sajma, je ostvarivanje prava učenika u obrazovnom sustavu, stoga su i prateće aktivnosti usmjerene na stjecanje znanja u području ljudskih prava i konvencija koje se bave zaštitom i promocijom prava djece i mladih.

Sajam, koji se tradicionalno organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije - 16. studenoga, ove će godine ponuditi i kviz za učenike na temu Obrazovanje bez diskriminacije (19. studenoga), učeničke debate o etičkom kodeksu u obrazovanju (20. studenoga) te završnu konferenciju za novinare (21. studenoga), kada će biti predstavljene sve aktivnosti realiyirane u sklopu ovogodišnjeg Sajma.

Organizatori Sajma su Grad Mostar, Ministarstvo prosvjete, kulture znanosti i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close