TechCrunch Disrupt

Ekipa iz Mostara na svjetski poznatom IT događaju u San Franciscu!

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2016. u 13:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4 Ants, tvrtka članica Spark grupacije je kompanija iz Mostara koja se bavi razvojem web i mobilnih aplikacija. Svoje poslovanje dijeli na dva dijela: razvoj i održavanje CMS sustava prema potrebama klijenata i izradu vlastitih aplikacija za automatizaciju doma i nadzor. Kompanija zapošljava mlade stručnjake u različitim područjima rada koji imaju zajednički cilj - napraviti konkurentno riješenje na tržištu automatizacije doma, ali i sigurnosnih sistema. Do sada su razvijene dvije aplikacije: NHome za automatizaciju i NSurveillance za nadzor.

NHome je software za povezivanje i kontrolu više vrsta pametnih uređaja poznatih svjetskih brendova (Nest, Fibaro, Wemo, Philips, Ecobee, Netatmo i mnogi drugi) koji trenutno radi na platformama kao što su Windows, Linux, Raspberry Pi, Synology i Asustor NAS. Nakon instalacije NHome-a, svi uređaji se mogu kontrolirati putem web-a ili s android aplikacijom. Druga aplikacija, NSurveillance je odlično riješenje za nadzor doma, ureda ili kompanije, a radi na isti način kao i NHome, ali s kamerama. NSurveillance prikazuje kamere preko bilo kojeg prethodno navedenog sučelja i omogućuje nadgledanje svih lokacija koje korisnik posjeduje u samo nekoliko klikova. Aplikacije su besplatne za download na google play store-u, pa i sami možete provjeriti kako rade. Također, u slučaju da posjedujete Synology uređaje, aplikaciju možete naći u package centru.

S obzirom da je kompanija 4 ANTS članica Spark grupacije, njeni članovi su uključeni u brojne projekte i događaje te su u stalnom kontaktu s potencijalnim partnerima i investitorima koji posjećuju Spark. Nedavno su, tako, imali priliku razgovarati i predstaviti svoju ideju poznatim investitorima iz SAD-a, nakon čega su dobili pozivnicu za sudjelovanje na studijskom putovanju pod nazivom “Traction Camp” i ulaznice za dva dana poznate svjetske tech konferencije “TechCrunch Disrupt” u San Franciscu.

Za one koji ne znaju, Traction Camp je studijsko putovanje za startupe iz IT sektora koje se održava u SAD-u. Program uključuje mentorska predavanja i treninge u Santa Clari, posjete akceleratorima i tehnološkim kompanijama u Silikonskoj dolini, posjete San Franciscu i prezentiranje pred investitorima.

TechCrunch Disrupt je jedan od najpoznatijih svjetskih događaja za pronalaženje inovativnih startupa iz IT područja na kojem se uvode brojne nove tehnologije. Disrupt okuplja najbolje poduzetnike, investitore, startupe i obožavatelje tehnologije koji drže brojna predavanja i pred kojima se mogu predstaviti ideje.

Vrijedi naglasiti da je tim NHome iz 4 Ants-a jedini tim iz BiH kojemu je ovo pošlo za rukom. Ukoliko osvoje najviše glasova pri izboru za nagradu publike TechCrunch Disrupt-a, moći će prezentirati svoju ideju na glavnoj pozornici ovog događaja. Glasanje za favorita publike će uskoro biti otvoreno, pa i vi možete dati svoj glas za ekipu iz Mostara.

Nadamo se da će na ovom događaju naučiti što više korisnih stvari , predstaviti se u najboljem svjetlu i naravno, ostvariti važna partnerstva.

Više informacija o ovom događaju i kompaniji možete naći na njihovoj službenoj stranici www.nhome.ba , te na društvenim mrežama: Facebooku i Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close