Feed za videozapise

Facebook se mijenja: Popularna društvena mreža testira video opcije

Sci-Tech / Flash | 15. 10. 2015. u 20:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook News Feed uskoro će prikazivati puno više videozapisa nego do sada.

Naime, popularna društvena mreža testira nekoliko eksperimentalnih video opcija među kojima je poseban "feed" za videozapise, kao i "picture-in-picture" (slika u slici) player.

Kada je riječ o gledanju videozapisa na Facebooku, korisnicima će nove opcije omogućiti veću fleksibilnost, a trenutno su još uvijek u prvim fazama razvoja.

Video stranica će biti najistaknutija u Facebook aplikacijama, a također će se nalaziti i na desktop stranici unutar "Favoritesa".

Facebook također testira i "suggested videos" opciju koja će korisnicima ponuditi videozapise povezane s onim što su prethodno gledali, piše Zimo.co.

Cilj najpopularnije društvene mreže na svijetu je povećanje broja korisnika koji gledaju i sudjeluju u dijeljenju videozapisa na Facebooku.

Još jedna od novih opcija koja će se pojaviti je "picture-in-picture" player koji će omogućiti gledanje videa dok korisnik istovremeno pregledava novosti na News Feedu, a korisnici će videozapise moći i spremiti te ih pogledati kasnije.

Ovo je samo jedan od pokušaja da Facebook na svojim stranicama predstavi veći broj video sadržaja, a Mark Zuckerberg je istaknuo da je ovo zapravo budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close