Korisničko iskustvo

Facebook svojim zaposlenicima preporučuje uporabu Android mobilnih uređaja

Sci-Tech / Flash | 03. 11. 2015. u 08:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju web-stranice časopisa Wired, Facebook je nedavno započeo s novom kampanjom čiji je cilj da što više njihovih zaposlenika koristi neki od mobilnih telefona baziranih na operativnom sustavu Android.

Facebookov čelni čovjek zadužen za proizvode koje tvrtka nudi (Chief product officer- CPO), Chris Cox, preporučio je svim zaposlenicima ove najpopularnije društvene mreže da kao svoj glavni mobilni telefon počnu koristiti neki od uređaja baziranih na Androidu.

Kako većina zaposlenika trenutačno koristi iPhone uređaje, ova preporuka želi potaknuti zaposlenike da s iOS uređaja prijeđu na Android.

Razlog za preporuku nisu eventualne prednosti Android sustava u odnosu na Appleov iOS, već nešto sasvim drugo, piše Bug.hr.

Naime, kako većina Facebook korisnika u svijetu tom servisu pristupa putem Android uređaja, važno je da zaposlenici Facebooka što bolje steknu uvid u njihovo korisničko iskustvo, što će im pomoći u poboljšavanju postojeće službene Facebook Android aplikacije.

Također, Facebookova trenutačna strategija poslovanja predviđa stavljanje naglaska za širenje ove društvene mreže u zemljama u razvoju kao što su Meksiko, Indija i Turska.

U takvim zemljama većina korisnika posjeduje neki od Android uređaja, dok iOS uređaji imaju znatno manji tržišni udio.

Kopirati
Drag cursor here to close