Online fotografije

Google Photos prikupio 100 milijuna korisnika

Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2015. u 13:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je potvrdio da njegov servis Google Photos na mjesečnoj bazi koristi više od 100 milijuna ljudi. Servis je dostupan na webu, te mobilnim uređajima temeljenim na iOS-u i Androidu.

Ovaj broj korisnika Google Photos je privukao za svega nekoliko mjeseci, a usporedbe radi popularni servisi poput Twittera ili Pinteresta do spomenute su brojke stigli za otprilike pet godina.

Moramo biti pošteni i reći da je veliki dio korisnika prenesen s nedavno ugašenog Google+ Photosa, no usprkos tome uspjeh je izniman.

Google se na službenom blogu osvrnuo i na vrste fotografija koje bilježe najveću aktivnost na Google Photosu. Bez mnogo iznenađenja na samom su vrhu fotografije hrane, dok ih u stopu prate fotografije pasa i automobila, piše Bug.hr.

Od lokacija najpopularniji su Pariz, New York i Barcelona, a kao i na ostatku interneta veliku popularnost uživaju i animirani gifovi.

Tehnikalije kažu da Google Photos čuva više od 3720 terabajta sadržaja, što prema Googleovim riječima odgovara količini fotografija koje bismo svakog dana tijekom idućih 637 godina mogli pohraniti na 16-gigabajtni telefon.

Kopirati
Drag cursor here to close