Netočne informacije

HNŽ: Ministarstvo nema nikakvih dugova prema Studentskom centru

Sci-Tech / Flash | 15. 09. 2015. u 14:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ) Samir Hadžihusejnović obratio se u utorak priopćenjem za javnost u kojem reagira na izjave u vezi s plaćanjem smještaja studenata u studentske domove, naglasivši kako ministarstvo redovito izvršava svoje obveze prema svim proračunskim korisnicima.

"U povodu plasiranja netočnih informacija u medijima o isplatama obveza koje Vlada HNŽ-a ima prema Studentskom centru Univerziteta u Sarajevu, a odnose se na smještaj studenata s područja HNŽ-a na sarajevskom Univerzitetu, gdje se navodi da su obveze izmirene s 03/15, Ministarstvo financija kategorično pobija iste i informira javnost o tomu kako ovo ministarstvo redovito izvršava obveze prema svim proračunskim korisnicima, dobavljačima i ostalima sukladno Zakonu o izvršenju proračuna i Operativnim planovima za 2015. godinu.

Ministarstvo financija je 15. rujna 2015. godine izvršilo isplatu obveza za sve korisnike proračuna za VIII mjesec, među kojima je i zadnja obveza isplaćena za proteklu školsku godinu za VII mjesec 2015. godine, dok je VI mjesec plaćen 27. srpnja 2015. godine.

Ministarstvo financija poziva davatelja lažnih izjava na koordiniran dijalog, kako se ovakve neistine ne bi plasirale u javnost u sljedećem razdoblju“, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Podsjetimo, Zajednica studentskih centara FBiH upozorila je na sastanku u Sarajevu na teške uvjete u kojima rade studentski centri u Federaciji BiH te da bi, u slučaju neizmirivanja obveza koje prema njima imaju sudionici u financiranju smještaja i prehrane studenata, moglo doći u pitanje pružanje usluga u novoj akademskoj godini.

Direktor Studentskog centra u Sarajevu Emir Kadrić kazao je na press konferenciji tim povodom da je izmirivanje obveza potpisnika Ugovora o subvencioniranju na ime smještaja i prehrane studenata za prethodni period glavni problem s kojim se suočava taj ali i ostali studentski centri u Federaciji BiH te ističe da je time uvjetovano i izmirivanje njihovih obaveza prema dobavljačima. Kaže da su upućena pisma svim sudionicima u sufinanciranju koji obaveze ne izmiruju redovno.

Direktor Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Dragan Mikulić ponovio je da su vlade svih kantona obaviještene o izmirivanju obaveza te u ime studenata izrazio spremnost za odazivanje prosvjedima u slučaju da te obaveze ne budu izmirene do početka akademske godine.

''Imaju još dovoljno vremena, to nije veliki iznos i mogu izmiriti dugovanja'', kazao je i precizira da dugovanja prema tom centru iznose oko 400.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close