za sve dobne skupine

Informatika za sve generacije: Narodna knjižnica organizira besplatne informatičke radionice

Sci-Tech / Flash | 16. 11. 2015. u 13:08 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica Mostar u suradnji sa studentima Filozofskog fakulteta diplomskog studija Informatologije organizira razne informatičke radionice sa zanimljivim temama za sve dobne skupine.

Super mali informatičari, naziv je skupine za djecu od 4 do 7 godina. Ova radionica, namjenjena najmlađima, omogućit će razigrano i edukativno učenje preko raznih računalnih programa vezanih za slikovnice, stripove, slagalice itd. Kreativne radionice su izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem kojih djeca razvijaju svoje vještine učenja, povezivanja i pamćenja informacija, reklis u nam iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Radionica za dobnu skupinu djece od 8 do 15 godina će raditi na upoznavanju djece i mladih s opasnostima i negativnim stranama interneta kao medija, studenti će im predstaviti i objasniti kako se koristiti internetom na siguran način.

''Buduće maturante planiramo pripremiti za njihovo daljnje školovanje, podučiti ih pisanju maturalnih, seminarskih radova, pravilnom načinu citiranja itd. Dok srednjoškolce želimo potaknuti na samostalan rad, omogućiti im uvid u program Microsoft Office i naučiti ih što boljem korištenju Worda, Excela i Power Pointa'', rekli su iz Knjižnice.

Također, organiziraju se i radionice za osobe starije životne dobi, kojima se nastoji ovim generacijama omogućiti korištenje računala, pretraživanje interneta, korištenje raznih društvenih mreža poput Skypea, Facebooka, Gmaila.

''Kontakt broj na koji se možete prijaviti je 036/334 – 480. Radujemo se vašem dolasku. Radionice s radom počinju 30. studenog 2015., a održavati će se svakog ponedjeljka i četvrtka. Svi polaznici dobit će potvrde o pohađanju. Tečajevi su, naravno, besplatni'', rečeno je iz knjižnice.

Ponedjeljak: 16:00 – 17:30 h (osobe starije životne dobi) 17:30 – 19:00 h (djeca od 4 do 7 godina) 19:00 – 20:30 (srednjoškolci) Četvrtak: 17:00 – 18:30h (djeca od 8 do 15 godina) 18:30 – 20:00h (maturanti) Tečajevi traju dva mjeseca (prosinac i siječanj).
Kopirati
Drag cursor here to close