Privatnost?

Iz Facebooka tvrde da štite podatke svojih korisnika

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2013. u 11:16 J.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je u petak otkrio da je primio između 9.000 i 10.000 zahtjeva od američkih vlasti koji se odnose na podatke o korisnicima, što je učinio najvjerovatnije da se zaštiti od posljedica jednog velikog skandala.

Zahtjevi su postavljani u vezi s problemima kao što je nestanak djeteta, manji delikti i terorističke prijetnje. Mreža nije otkrila koliko puta je odgovorila na zahtjev.

''Facebook "agresivno" štiti podatke svojih korisnika'', naveo je u priopćenju glavni savjetnik firme Ted Ullyot.

''Mi smo često izravno odbacivali takve zahtjeve ili tražili od vlade da smanji njihov broj ili smo vladi davali manje podataka nego što se nadala. Nikada nismo prešli zakonski okvir'', dodao je Ullyot.

Facebook se suočava sa sve neprijateljskijim reakcijama javnog mnijenja nakon što je otkriveno da je on među devet internetskih divova koji su davali osobne podatke za američki program PRISM Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA).

Tvrtke, među kojim su Apple, Google. Microsoft i Yahoo, demantirale su tvrdnje da NSA može imati izravan pristup njihovom serverima. Američke vlasti tvrde da je cilj ovog programa spriječiti terorističke napade, prenosi agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close