Interkulturalni kamp

Jedinstven edukativno-zabavni program za 200 učenika i nastavnika osnovnih škola iz cijele BIH

Sci-Tech / Flash | 07. 06. 2012. u 09:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava „Civitas“ uz financijsku podršku Ureda za odnose s javnošću Američkog veleposlanstva u Sarajevu organizira jedinstven, trodnevni interkulturalni kamp koji će se održati na olimpijskoj planini Jahorini, u periodu od 08.06.2012. do 10.06.2012.

Ceremonija svečanog otvaranja planirana je za petak, 08.06.2012. s početkom u 13:00 sati ispred hotela Sport, Jahorina. Na otvaranju festivala sudionicima će se obratiti Sandra Sladaković, izvršna direktorica Civitasa i James Hagengruber, zamjenik atašea za kulturu i obrazovanje Američkog veleposlanstva u BIH, priopćeno je iz Civitasa.

Svi predstavnici medija su dobrodošli da nazoče ovom događaju.

Program interkulturalnog kampa osmišljen je na način da učenicima i nastavnicima da priliku da svoju zajednicu predstave mladima iz cijele države, te da im omogući da upoznaju tradiciju drugih zajednica. Organizatori očekuju više od 200 učenika i nastavnika osnovnih škola iz 22 općine – sudionika interkulturalnih razmjena.

Civitas treneri i gostujući predavači će, tijekom trodnevnog programa kampa, držati radionice na temu „Interkulturalizam“ za učenike i nastavnike, a Civitas volonteri će organizirati i voditi sportsko natjecanje za učenike pod nazivom „Omlimpijada starih sportova“.

U svijetu u kojem dolazi do naglih promjena i sve većih razlika, potreba za aktivnim, informiranim, odgovornim građanstvom postaje veća nego što je ikada bila. Obrazovanje za demokraciju i ljudska prava, upotpunjeno edukativnim modulom „Interkulturalizam“ postalo je značajna karakteristika kako formalnog tako i neformalnog obrazovanja i omogućilo razumijavanje koncepata demokratije i ljudskih prava, te razvoj interkulturalnog dijaloga. Ovim kampom sudionicima interkulturalnih razmjena biti će omogućeno da se ponovno susretnu, predstave svoja iskustva sa razmjena i nakon njih, te da zajednički planiraju nove projektne aktivnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close