Najplaćeniji kanali

Kako se uzima lova na Youtubeu: Zarada i do 30 milijuna eura godinšnje

Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2015. u 08:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najplaćeniji kanali na Youtubeu posvećeni su igračkama i video igricama, a najveća godišnja plaća jednog od najposjećenijih YouTube kanala kreće se u rasponu od od 1,2 milijuna eura, do čak 20 milijuna, pokazuje analiza koju sprovodi specijaliziana statistička stranica Social Blade.

Kanal koji ima najviše posjeta i najveću zaradu je "DisneyCollectorB’’ i koji sadrži videokomentare Disneyevih igračaka, a preko najniže zarade, vlasnici tog kanala, prema procjeni, mogu zaraditi i do 18 milijuna eura.



Popularnost nekog kanala Social Blade određuje brojanjem posjeta koje su zabilježene u određenom razdoblju, kao i brojanjem komentara i "pretplatnika" kanala. Pored popularnosti koja se broji sa preciznošću, Social Blade prati i zaradu vlasnika kanala, ali ona nije eksplicitno vidljiva već se utvrđuje na osnovu procjene i daje su okviru minimalne i maksimalne vrednosti.

Po tim procjenama, iza kanala "DisneyCollectorBR", koji zarađuje minimalno 1,2 milijuna eura godišnje, na listi prvih deset su kanali ‘’PewDiePie’’ koji objavljuje videa o igrama sa minimalnom zaradom od milijun eura godišnje I ‘’LittleBabyBum’’ kome su dječje pjesmice osnovni sadržaj i koji zarađuje minimalno 740.000 eura godišnje.



Slijede ‘’Popularmmo’’ koji semitira videi o igrici ‘’Minecraftu’’ sa minimalnom zaradom od 655.000 eura godišnje i ‘’Blucollection’’ sa svojim prikazima čovjeka koji se igra plastelinom i minimalnom zaradom od 630.000 eura godišnje.

Na šestom mestu sa zaradom od 610.000 eura je kanal ‘’Stampylonghead’’ koji se također bavi igricom "Minecraft", a na sedmom kanal ‘’DisneyCarToys’’ sa svojim kratkim filmovim za djecu i minimalnom zaradom od 560.000 eura godišnje.

Na listi deset najplaćenijih kanala na Youtubeu posljednja tri mjesta zauzimaju kanali ‘’TheDiamondMinecart’’ sa video prikazima o "Minecraftu" i zaradom minimalno 520.000 eura godišnje, zatim ‘’MarkiPlierGame’’ sa prikazima o igrama - minimalno 515.000 eura godišnje i ‘’Jacksepticeye’’ sa video prikazima o igrama i "minimalcem" od 490.000 eura godišnje, prenosi Blic.

Maksimalne zarade ovih kanala su od osam do 20 milijuna eura godišnje, kažu u Social Bladeu.

Kopirati
Drag cursor here to close