Udžbenik

Knjiga "Medicinska gerontologija u kliničkoj praksi" popunila praznine na Sveučilištu

Sci-Tech / Flash | 25. 02. 2016. u 12:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Medicinska gerontologija u kliničkoj praks" autora prof. dr. sc. Žarka Šantića predstavljena je danas na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tim povodom, u izjavi za Fenu autor knjige dr. Šantić je kazao kako je riječ o knjizi odnosno udžbeniku koji je popunio prazninu koja je postojala ne samo na Sveučilištu u Mostaru već i šire kada se govori o medicinskoj gerontologiji.

Po riječima dr. Šantića knjiga je nastajala nekoliko godina a potreba za njom se ukazala zbog nedostatka domaće literature o spomenutom području medicine. U pisanju udžbenika je sudjelovalo 58 koautora, vodećih kliničara, sveučilišnih profesora i suradnika medicinskih fakulteta iz Mostara, Banje Luke i Zagreba.


Prof. dr. sc. Žarko Šantić

Knjiga je podijeljena na 48 poglavlja u kojima se može dosta pročitati i naučiti o fiziologiji starosti, kliničkoj slici starosti, učestalosti pojave bolesti i načinu liječenja.

"U narodu je čest slučaj da se kaže kako su bolest i starost isto, to je velika zabluda. Starost je jedno a bolest drugo, međutim, u starosti popuštaju imunološke snage organizma pa su bolesti češće", kazao je dr. Šantić.

Dodao je kako će knjigu "Medicinska gerontologija u kliničkoj praksi" uz liječnike i studente moći koristiti i građani koji se na taj način mogu informirati o tome kako sačuvati svoje zdravlje i kako se izliječiti kada nastane bolest.

Kopirati
Drag cursor here to close