Studenti PMF-a u posjeti

Konjički klub Mostar: Konjički sport u BIH na niskoj razini

Sci-Tech / Flash | 12. 06. 2013. u 06:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konjički klub "Mostar" otvorio je svoja vrata studentima Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru, Studij Fizičke kulture, koji su u sklopu usmjerenja iz Kineziološke rekreacije  usvojili teorijska i praktična znanja te se upoznali sa osnovama jahanja.

Svi zainteresirani za školu jahanja na čistom zraku, i nedirnutoj prirodi podno Čabulje slobodno se mogu obratiti Danijelu Glibiću na broj 063 348-008

Studenti su planirane vježbe odradili na Gorancima gdje je i sjedište kluba, koji je osnovan 2009. godine.

Danas konjički klub "Mostar" broji 16 konja raznih pasmina Lipicaneri, Engleski punokrvnjaci, Trakehner, Bosansko brdski te Šetlandski poni. Klub se natječe u Endurace - daljinskom jahanju u kojem imaju zavidne rezultate poput prvog mjesta u Kupu BIH koji je održan u Sarajevu, Grudama i Mostaru. Uz natjecateljsko jahanje u sklopu kluba moguće je i rekreativno jahanje, turno jahanje, terapijsko jahanje, kao i jahanje za najmlađe na ponijima.

Predsjednik kluba Danijel Glibić istaknuo je kako je konjički sport u BIH na niskoj razini te da se uspijeva održati samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca, koji se na nesebičan način brinu o ovim plemenitim životinjama.

Glibić je nadodao da mu je posebno drago bilo  zanimanje studenata za ovu aktivnost kao i podrška i ostvarena suradnja između konjičkog kluba "Mostar"  i katedre za Kineziološku rekreaciju na čelu sa profesorom dr.sc Žarkom Bilićem i asistentom Franjom Lovrićem.

Kopirati
Drag cursor here to close