Univerzitet u Tuzli

Lideri se ne rađaju, nego stvaraju!

Sci-Tech / Flash | 02. 06. 2015. u 09:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti svih godina Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli imali su priliku u četvtak 28.5.2016. naučiti kako koristiti verbalne i neverbalne poruke u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu tijekom radionice Liderstvo i komunikacija.

Radionici je prisustvovalo više od 100 studenata koji su čak sjedili ''po pola'' na stolicama i izdržali sva 4 sata predavanja!

''Oni imaju želju, a sada i znanje kako da budu lideri. Pogledajte kako stoje ponosni, uzdignutih glava na kraju radionice!'' izjavila je Amna Popovac, predavač na radionici.

Studenti su su kroz praktičan rad imali priliku savladati tehnike komuniciranja i dobiti veoma korisne informacije o korištenju verbalnih i neverbalnih poruka u javnom i privatnom životu.

Utisci sudionika radionice su dosta pozitivne, te je jedna od sudionica izjavila: ''Smatram da je današnja radionica za svakog studenta donijela nove informacije, koje su na nas sviju prenešene na osnovu dugogodišnjeg iskustva gospođe Popovac, te će kao takve sigurno koristiti u formiranju naše privatne i poslovne ličnosti. Posebno mi se svidjelo što je omogućeno studentima da pokušaju na svoj način praktično pred svima primjeniti sve ono što su čuli na današnjoj radionici. Ova radionica za mene je od posebnog značaja, jer sam ja kao osoba inače stidljiva, sramežljiva napokon stala pred grupu od 100 studenata i pokušala na najbolji način predstaviti sebe''.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli se zahvaljuje Fondaciji Konrad Adenauer koja je omogućila održavanje ove radionice i nadaju se kako će u buduće biti više prilika da se organizira ovakav vid korisne edukacije za studente.

Kopirati
Drag cursor here to close