Psihijatrijska subota

Međunarodni simpozij: „Suvremeni koncepti psihotraumatologije i medicine stresa“

Sci-Tech / Flash | 05. 06. 2012. u 10:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Katedra za psihijatriju i Klinika za psihijatriju Kliničke bolnice Mostar u suradnji s Udrugom psihijatara Bosne i Hercegovine organiziraju međunarodni simpozij - DEVETA MOSTARSKA PSIHIJATRIJSKA SUBOTA na temu: 'Suvremeni koncepti psihotraumatologije i medicine stresa'.

Simpozij će se održati u subotu 9. lipnja 2012. godine u 9.00 sati u hotelu „Ero“ Mostar, a dana 8. lipnja 2012. godine u hotelu „Ero“ Mostar s početkom u 18.00 sati farmaceutska tvrtka Eli Lilly (Suisse) S. A. predstavništvo u BiH, koja je inače glavni sponzor, održat će satelitski simpozij.

Simpozij je namijenjen psihijatrima, psiholozima, socijalnim radnicima, liječnicima primarne zdravstvene zaštite i drugim stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja koji u svakodnevnom poslu rade s osobama koje imaju posljedice psihotraume, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Kliničke bolnice Mostar.

Stres postoji od postanka čovječanstva, a njegov negativni utjecaj na zdravlje poznat je kroz dugu zapisanu povijest. Protekli rat u Bosni i Hercegovini nam je, nažalost, dao priliku da bolje razumijemo posljedice katastrofičnog ratnog stresa. Brojna poslijeratna istraživanja nedvojbeno ukazuju da je većina stanovnika Bosne i Hercegovine vrlo teško psihofizički traumatizirana i da zbog toga ima brojne psihičke i somatske posljedice.

Mostarska psihijatrijska subota ima za cilj obnavljanje suradnje i kreativnosti u razmjeni i nadopuni znanja okupljanjem istaknutih stručnjaka i znanstvenika iz BiH i susjednih zemalja. "Uvjereni smo da ćete u sve ljepšem Mostaru, koji se također obnavlja i intelektualno i duhovno, imati ugodnu i korisnu priliku za razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava i ideja s kolegama kao i da ćete uživati u povijesnim i prirodnim ljepotama Mostara i Hercegovine" stoji u priopćenju Kliničke bolnice Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close