čuvanje naslijeđa

Međunarodni sud pokrenuo novu internet stranicu za buduće generacije

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2015. u 12:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sud danas je pokrenuo novu verziju svog web sitea kako bi osigurao da njegov rad i dostignuća budu još pristupačniji javnosti. Web site će doprinijeti očuvanju naslijeđa Međunarodnog suda za buduće generacije nakon što MKSJ završi svoj mandat 2017. godine.

Novi web site dostupan je na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i jednostavan je za pretraživanje. Sadržaji su reorganizirani, grafička obrada unaprijeđena, a izgled stranica preuređen. Početna stranica sada također sadrži prečice do popularnih sadržaja i baza podataka za pravna istraživanja.

Novi značajan dodatak je sekcija ''U fokusu'' koja je uvedena kako bi obuhvatila kolekcije multimedijalnih materijala razvijenih da bi se istaknule pojedinačne teme u vezi s radom MKSJ. Između ostalog, ''U fokusu'' omogućuje pristup dokumentarnim filmovima u produkciji Outreach programa MKSJ.

Web site Međunarodnog suda privlači više od 50.000 posjetitelja svakog mjeseca, s više od dva milijuna pregleda stranica na godišnjem nivou. Web site Međunarodnog suda ima više od 10.000 stranica i sadrži preko 70.000 javnih pravnih dokumenata, a na njemu se može pratiti i online prijenos aktualnih postupaka.

''Pokretanje novog web site predstavlja značajan korak u realizaciji projekta održavanja web siteova kao dijela naslijeđa koji sprovodi organizacija koja nasljeđuje Međunarodni sud - Mehanizam za međunarodne kaznene sudove. Ovaj projekt dio je uloge koju Mehanizam ima u očuvanju naslijeđa ad hoc međunarodnih sudova'', priopćeno je iz MKSJ-a.

Novi web site MKSJ dostupan je na adresi www.icty.org.

Kopirati
Drag cursor here to close