Tablet iz Redmonda

Microsoft predstavio Windows tablet – Surface 2.0

Sci-Tech / Flash | 19. 06. 2012. u 06:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misterij tajnog eventa je riješen. Microsoft je predstavio svoje viđenje tableta koji želi iznova definirati što znači tablet.

Barem tako ističu iz kompanije, no hoće li to tako biti ili ne pokazat će vrijeme.

Sve u svemu, Microsoft je na svojoj konferenciji predstavio tablet dimenzije 10.6 inča koji je dizajniran da radi kao PC i tablet, te dolazi uz dvije verzije operativnog sistema odnosno Windows RT, te Windows 8 Pro.

“Oduvijek je bilo jasno da za ono što naš softver može učiniti potreban je hardver, no ponekad naši partneri neke stvari nisu predvidjeli.” istaknuo je CEO Microsofta Steve Ballmer.

“Baš kao što su Windowsi 1 trebali miš, tako smo i Windowsima 8 htjeli dati vlastiti hardver”.

Tablet u Windows RT verziji tanki je samo 9.3 mm, dok je Pro verzija nešto deblja 13.5mm. I jedan i drugi imaju dva standardna USB porta, Micro SD na RT verziji, te microSDXC na Pro verziji.

Zaslon osjetljiv na dodir dimenzije je 10.6 inča u 16:9 formatu i s HD-om, dok je zaslon izrađen od Gorilla Glassa, ultra čvrstog stakla otpornog na ogrebotine.

Surface s Windows RT dolazi u 32 GB i 64GB verziji, dok Windows Pro dolazi u 64GB i 128 GB verziji. Trenutno nema naznaka o cijeni samih uređaja no bi će konkurentan ARM tabletima, kažu iz Microsofta.

Kopirati
Drag cursor here to close