7

Minores dodijelio prve stipendije i školarine

Sci-Tech / Flash | 05. 10. 2015. u 11:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što smo otvorili natječaj sredinom osmog mjeseca i pozvali da se prijave svi zainteresirani studenti i studentice Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, primili smo solidan broj prijava, iako smo ih, ruku na srce, očekivali čak i više.

Iako su popis potrebne dokumentacije i visoko postavljeni kriteriji bili možda za naše prilike i mentalitet malo neuobičajeni, Minores je nastojao ovaj put i nastojat će i ubuduće ljestvicu izvrsnosti podizati na malo viši nivo. Ne smijemo se zadovoljavati prosječnošću.

Nakon što su aplikanti i -ice poslali svu potrebnu dokumentaciju, neovisno je Povjerenstvo (koje je činilo troje članova Minoresa i dvoje ljudi koji nisu članovi Minoresa) samostalno analiziralo svaku prijavu posebno te sve prijave bodovalo po detaljnim kriterijima. Kad se dobio širi uvid u cijelu situaciju, rangirali smo kandidate po broju bodova i onda smo one najbolje pozvali na službeni intervju s troje članova Povjerenstva. Smisao intervjua bio je vidjeti kolika je zapravo njihova želja te koliko su njihove potrebe.

Iako je zaista skoro svaka prijava zaslužila stipendiju, morali smo se odlučiti za nekoliko onih koji su se pokazali najperspektivnijima i najotvorenijima, te je Minores ove godine u sklopu Fonda za stipendiranje studenata i -ica podijelio sedam školarina ili upisnina u ukupnoj vrijednosti od 5.600 KM ili 2.800 eura (četiri pune godišnje školarine i tri upisnine).

Budući da svatko od nas ima svoj ponos i dostojanstvo, u dogovoru s našim stipendistima i -icama, ne želimo objavljivati njihove fotografije i imena, jer smatramo da je takvo eksponiranje u ovakvoj situaciji nepotrebno i suvišno.

Oni su dobili priliku rasterećeno studirati i raditi i Minoresova buduća podrška njihovom studiju i radu ovisit će samo o njihovim ocjenama, rezultatima i društveno odgovornim aktivnostima izvan fakulteta.

P. S. Iako smo čak i u samom tekstu natječaja naglasili da nikakve "veze i vezice" u ovom slučaju neće pomoći te da je svaka gnjažava uzaludna, opet je bilo nekoliko pokušaja "sređivanja". Naravno, nije uspjelo i nekim je kandidatima donijelo samo negativne bodove. Ako se hoće, sve se može i pošteno.

Ukoliko je netko od Vas zainteresiran svojim doprinosom stipendirati dogodine nekoga od mladih i perspektivnih studenata u Mostaru, slobodno nam se možete javiti. 

Kopirati
Drag cursor here to close