Nema grijanja i profesora

Misteriozno skraćivanje sati u mostarskoj Gimnaziji

Sci-Tech / Flash | 06. 02. 2015. u 13:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenicima Gimnazije Mostar su skraćeni sati na 20 minuta u obje smjene, a kako su nam potvrdili učenici do skraćenja je došlo zbog navodnih problema s grijanjem. No, oni tvrde da ne osjete nikakve probleme.

''Kada imam sedam sati nastava mi počne u 10.25 sati, završi do 13 sati. Danas sam u školi bila samo pola sata. Profesori i direktori su nam rekli kako su nam i cijeli sljedeći tjedan skraćeni sati, a za ostatak mjeseca će vidjeti. Rečeno nam je kako je to zbog grijanja iako mi ne osjetimo neke promjene u temperaturi u učionicama. Također na nastavu nam ne dolaze svi profesori'', rekla nam je jedna učenica.

U više navrata redakcija portala Bljesak.info je pokušala kontaktirati nadležne u školi, no bezuspješno.

Kad bismo upitali za navodni problem s grijanjem, nitko nam nije želio govoriti o grijanju niti se kasnije javiti na telefon.

Neslužbeno doznajemo kako je problem nastao jer povjerenstvo Vlade HNŽ-a za odabir najpovoljnijeg ponuđača za dostavu goriva za grijanje, unatoč više upućenih zahtjeva županijskog Ministarstva obrazovanja, nije odradila posao.

Tako je skraćivanje sati mjera štednje goriva. Goriva, također neslužbeno doznajemo iz Vlade HNŽ-a, u nekim mostarskim školama nema već nekoliko dana, pa se svaka škola snalazi kako zna. Ovaj problem, ponavlja se već godinama.

Kopirati
Drag cursor here to close