Lakše torbe za našu djecu

Mostar: Akcija vaganja školskih torbi

Sci-Tech / Flash | 21. 09. 2015. u 13:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Lakše torbe za našu djecu'' naziv je akcije Udruge roditelja ''Naša djeca 2014'' iz Mostara, tijekom koje će se vagati torbe učenika osnovnih škola iz Mostara.

Akcija će se održati u srijedu 23. rujna 2015. godine u dvorištu Osnovne škole Petra Bakule u Mostaru, u Ulici kralja Tomisava 9, u razdoblju od 10:45 do 13:00 sati.

''Cilj ove akcije je ukazati na problem preteških torbi koje učenici osnovnih škola moraju nositi tijekom školovanja, ali i eventualnu odgovornost pojedinih osoba i institucija u HNŽ-u za ovaj problem. Inače, težina svakog pojedinačnog udžbenika kao i dodataka udžbenicima trebaju biti regulirani zakonski, što kod nas nije slučaj'', priopćeno je uz Udruge roditelja 'Naša djeca'.

Akcija vaganja torbi, kako su naveli u priopćenju, bit će pokazatelj jesu li torbe djece u skladu s europskim standardima, prema kojima iste ne bi smjele prelaziti 10% težine učenika, jer to utječe na pravilan razvoj u zdravlje djece.

''U ovoj akciji, u kojoj anonimno mogu sudjelovati svi zainteresirani učenici iz osnovnih škola iz Mostara, mjerit će se težina učenika i torbi, te razred koji pohađa dijete. Pozivaju se svi roditelji i učenici da se pridruže i ovoj aktivnosti i pomognu nam u stvaranju boljih uvjeta za kvalitetnije i sigurnije školovanje'', poručili su iz Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close