U sukobu sa zakonom

Mostar će dobiti Odgojni centar za problematične maloljetnike

Sci-Tech / Flash | 16. 11. 2016. u 14:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije je u koordiniranju s upravom Grada Mostara, pokrenulo osnutak Odgojnog centra za maloljetnike koji bi pomogao u primjeni alternativnih mjera za djecu u sukobu sa zakonom i pružao usluge socijalne skrbi djeci pod rizikom.

Inače, „Pravda za svako dijete“ je nastavak UNICEF-ova programa kojega financiraju vlade Švedske i Švicarske, a program se oslanja na napredak ostvaren u unapređenju pravde za djecu u BiH, konsolidira postojeće inicijative i koristi stečena iskustva na tragu poboljšanja održivosti. Temeljni cilj programa jest što kvalitetnija primjena međunarodnih standarda u BiH, kako bi djeca imala bolje usluge i uživala veću zaštitu u pravosudnom i sigurnosnom, te sustavu socijalne zaštite, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

O realiziranju programa „Pravda za svako dijete“ dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi sutra će se u zgradi Vlade HNŽ, u 14.00 sati sastati s predstavnicima Veleposlanstva Švedske i UNICEF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close