Sajam srednjih škola

Mostarske škole na zanimljiv način predstavile svoj rad

Sci-Tech / Flash | 17. 11. 2015. u 13:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sajam srednjih škola - Mostovi prijateljstva koji se ove godine realizira u sklopu projekta "Dijalog za budućnost“ koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom BiH, otvoren je danas u Zgradi federalnih institucija u Mostaru.

Sajam se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna tolerancije, a organizira ga Vijeće mladih grada Mostara u partnerstvu s Gradom Mostarom i Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ- a.

Zahvaljujući financijskoj podršci organizacija UN-a, ove godine u sajamskim aktivnostima sudjeluju i srednje škole iz Zapadnohercegovačke županije, s područja Širokog Brijega -Gimnazija Fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola i iz Ljubuškog - Gimnazija Ljubuški.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović kazao je u izjavi za medije kako će na Sajmu sudjelovati od 2000 do 3000 sudionika, što ga ubraja u jedan od najmasovnijih sajmova u HNŽ-u.

''Mislim da je ovo jedan od najboljih načina da se mladi ljudi druže i zajednički rade na našem boljem sutra'', naglasio je on.

Glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina istaknula je važnost sajma za učenike završnih razreda osnovnih škola, koji će na sajmu, kako je kazala imati prigodu da doznaju sve potrebne informacije o srednjim školama.

''Oni ovdje mogu dobiti sve potrebne informacije, od toga što pojedine škole nude, do toga što im je potrebno da upišu željenu srednju školu, a podijeljen im je i Informator – knjižica s informacijama o ponudi srednjih škola s područja Mostara'', naglasila je Komadina, koja je izrazila zadovoljstvo i sve većim brojem sudionika na Samu te podsjetila kako je učenicima koji dolaze iz udaljenijih škola organiziran prijevoz.

Završne aktivnosti Sajma srednjih škola Grada Mostara – Mostovi prijateljstva održavat će se do 20. studenoga, a tom prilikom bit će organizirana javna rasprava, izložba te kviz "Obrazovanje bez diskriminacije“.

Kopirati
Drag cursor here to close