SPC Rondo

Mostarski novinari dobivaju prostorije za rad Kluba novinara

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2016. u 10:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mediji su posrednici koji informiraju javnost o političkim odlukama ali ne samo kao puki prenositelji političkih poruka nego kao aktivni kritičari političkih odluka. Društvena uloga medija je izvještavanje u interesu javnosti što podrazumijeva istinito, objektivno, profesionalno i pouzdano izvještavanje. Bez komunikacije na osnovu činjenica između društva i političke elite, bez informirane javnosti i otvorenosti za javnu komunikaciju nema ni demokratskog društva u pravom smislu te riječi. Ispunjavaju li tu ulogu bh. mediji? Koliko su mediji u BiH zaslužni za demokratizaciju društva?'', poručio je predsjednik Kluba novinara Faruk Kajtaz, koji ovih dana dobiva svoje prostorije u Mostaru.

Prostorije kluba se nalaze u ulici Kralja Petra Krešimira 4, lamela 2 (SPC Rondo), a povodom otvaranja bit će održana debata o ulozi i važnosti postojanja profesionalnih medija u demokratskim procesima u BiH.

Klub novinara Mostar će biti otvoren uz nazočnost veleposlanice Kraljevine Norveške Nj.E. Anne Vibeke Lilloe i glavne tajnice Udruge BH novinari Borke Rudić, a otvaranje će biti upriličeno 5. veljače, s početkom u 12.00 sati.

Pored veleposlanice, uvodne govore će imati Faruk Kajtaz, predsjednik Kluba novinara Mostar i urednik portala StarMo i Vera Soldo, tajnica Kluba novinara Mostar i urednica portala Republika.info.

''Novinarski klub Mostar će djelovati kao organizacijska jedinica Udruge BH novinari sa ciljem promoviranja prava i interesa novinara i drugih medijskih uposlenika, te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici. Klub novinara treba doprinijeti aktivnijem djelovanju novinara i medijskih uposlenika u cilju osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva'', poručeno je iz ovog Kluba.

Otvorenje Kluba novinara i debata podržana je financijski od Ambasade Kraljevine Norveške u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close