ovisnosti

Mostarski studenti u radioemisiji 'Otvoreno recimo NE“

Sci-Tech / Flash | 04. 10. 2016. u 12:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u suradnji sa Centrom za kulturu i Omladinskim radiom X, a uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, realizira projekt koji uključuje serijal radioemisija na temu sudjelovanja u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i internetu.

Studenti Univerziteta 'Džemal Bijedić' u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine realizirat će projekat kroz radioemisiju pod nazivom „Otvoreno recimo NE“, u kojem će govoriti o različitim oblicima ovisnosti, razgovarati sa bivšim ovisnicima, ljudima koji pomažu u liječenju ovisnosti, kao i policijskim službenicima, a sve u cilju borbe protiv navedenih pošasti.

Tema prve emisije je ovisnost o drogama. Emisiju vode Maida Husnić, studentica Odsjeka za bosanski jezi i književnost i Fatima Hujdur, studentica Fakulteta Informacijskih tehnologija na Univerzitetu „Džemal Bijedić“, a emitirat će se u utorak, 4.10.2016.godine u 17 sati u programu Omladinskog radija X na frekvenciji 88.6.

Emisiju možete pratiti i putem linka.

Kopirati
Drag cursor here to close