Studiranje

Na dva sveučilišta u RS-u više od 7.000 mjesta za brucoše

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2012. u 12:06 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na fakultetima Banjalučkog sveučilišra bit će 3.777 mjesta za brucoše, a u Istočnom Sarajevu u prvu godinu studija planiran je upis 3.360 novih studenata.

Na današnjoj sjednici Vlada RS-a donijela je i odluku da ostaje nepromijenjena visina školarine za redovne i vanredne studente na studijskim programima prvog i drugog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za akademsku 2012./2013. godinu.

Ministar prosvjete RS-a Anton Kasipović ističe da bi evetualno povećanje školarine zbog ukupne ekonomske situacije mnoge studente spriječilo da nastave školovanje.

Pojasnio je da već u ponedjeljak dva sveučilišta u RS-u mogu objaviti natječaje za upis novih studenata te za 15-ak dana i organizirati prijemne ispite.

„Po završetku prvog upisnog roka napravit će se analiza da bismo sagledali kakvo i koliko je interesovanje za pojedine studijske programe“, kazao je Kasipović na pres-konferenciji najavljujući i drugi upisni rok na onim fakultetima na kojima se u prvom roku ne javi dovoljan broj brucoša.

Kopirati
Drag cursor here to close