Predstavljanje

Nakon samo dvije godine postojanja Farmaceutski fakultet izdao dvije knjige i časopis

Sci-Tech / Flash | 14. 06. 2013. u 10:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutski fakultet koji postoji nepune dvije godine, danas je predstavio tri publikacije, ok kojih su dvije knjige i jedan časopis.

Na svečanosti upriličenoj u velikoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koja je bila popunjena do zadnjeg mjesta, predstavljene su knjige "Mikrobiologija i parazitologija", autora prof. sc. dr. Željka Cvetnića, dr.sc. Maje Ostojić i prof.dr.sc. Ante Kvesića; zatim "Uvod u farmaciju'', autora prof. dr. sc. Monike Tomić i suradnika (prof. dr. sc. Juraj Geber, doc. dr. sc. Ivica Brizić, doc. dr. sc. Danijel Pravdić, doc. dr. sc. Jurica Arapović i dr. Nikolina Pravdić) te studentski časopis ''Placebo'', koji uređuju studenti Farmaceutskog fakulteta.

Današnji čin predstavljanja dvije knjige i publikacije, samo pokazuje koliko naporno radimo od našeg osnutka 2011. godine, a važno je i istaknuti da je treća knjiga u pripremi. Knjige su napisane za potrebe našeg fakulteta, potrudili smo se naći sponzore, da naši studenti imaju knjige koje imaju sav potreban materijal za predavanja na jednom mjestu“ rekla je za Bljesak.info dekanica prof. dr. Monika Tomić.

Prodekan za nastavu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i ravnatelj KB Mostar Ante Kvesić, izrazio je dobrodošlicu svim prisutnima, te se zahvalio prof. Tomić i svim djelatnicima za sve ono što su učinili za Medicinski fakultet.

Kada smo otvarali Farmaceutski fakultet, okolnosti nam nisu išle na ruku, stoga sam danas vrlo emotivan i ponosan na sve što smo do sada postigli. Moram istaknuti da je hrvatski narod u našem gradu u užasnoj poziciji i sve je polako krenulo nizbrdo, ali mi ćemo se potruditi održati dva segmetna Kliničku bolnicu i Sveučilište u Mostaru, koji su mjesto gdje će naš narod moći proicirati kadrove. Nadam se kako ćemo jedan dan moći i izgraditi posebnu zgradu za Farmaceutski fakultet“ kazao je Kvesić.

Zahvaljujući sponzorima studenti Farmaceutskog fakulteta su oba udžbenika dobili besplatno, a ovom prilikom predstavnici Farmaceutskog fakulteta su im se zahvalili što su prepoznali vrijednost ovog fakulteta, te njegov značaj za širu zajednicu.

Predstavljanje publikacija vodila je mr. sc. Vlatka Martinović, dr. med.; a Klapa Hrvoje svojim izvedbama uveličala je ovaj svečani čin.

Kopirati
Drag cursor here to close