Zabrana prodaje

Nova Appleova pobjeda na sudu protiv Samsunga

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2015. u 07:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki prizivni sud u Washingtonu odlučio je kako bi se Appleu trebao odobriti zahtjev za zabranom prodaje Samsungovih uređaja u kojima su povrijeđeni njegovi patenti.

Naime, prizivni sud Washingtonu navodi kako je niži sud zloupotrijebio svoje ovlasti kad je odbio Appleov zahtjev za zabranom prodaje spornih Samsungovih uređaja u SAD-u nakon što mu je određena odšteta od 120 milijuna dolara zbog povrede patenata vezanih uz funkcije za otključavanje uređaja pomakom prsta, automatski ispravak i otkrivanja podataka.

U svojoj odluci prizivni sud ističe kako Apple ne traži zabranu prodaje lijeka koji spašava život, već zahtjeva sprečavanje Samsunga u profitiranju na prodaji uređaja koji bez dozvole koriste njegove zaštićene tehnologije. piše Bug.hr.

Stoga je cijeli slučaj vraćen nazad okružnom sudu u San Joseu u Kaliforniji kako bi ponovno razmotrili odluku o odbijanju zahtjeva za zabranom prodaje.

Samsung je nakon ove odluke istaknuo kako ona neće utjecati na prodaju i podršku kupcima njegovih uređaja, te će od prizivnog suda tražiti ponovno razmatranje ove odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close