Donacija crvenog križa

Nova računala u školama za razbijanje turobne svakodnevnice

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2015. u 09:58 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informatičku opremu osigurao je Crveni križ Grada Mostara u suradnji sa svojim donatorima, komunom Vejle iz Danske, a ona će, kako su odlučili u Crvenom križu, biti podijeljena osnovnim i srednjim školama radi poboljšanja obrazovnog i razvijanja informatičkog sistema.

''U devetom mjesecu smo obišli škole i vidjeli stanje u kojem se nalaze. Distribucija je počela od Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", a ovih dana ukupno ćemo obići 15 srednjih i 22 osnovne škole. Svaka škola trebala bi dobiti tri do četiri računala, neke i po sedam, ovisno od područnih škola, jer je cilj programom obuhvatiti što više škola. Mislim da je ovo značajna donacija u ovom turobnom vremenu i u ovim nekakvim danima neimaštine. Osim podjele računara, razgovarat ćemo s direktorima i pedagozima škola kako i na koji način da Crveni križ uvedemo u škole. Planiramo raditi neke aktivnosti koje bi djeci na neki način mogle pomoći u životu, primjerice održati predavanja o spolno prenosivim bolestima, neželjenoj trudnoći, o prvoj pomoći, samopomoći, diskriminaciji, cilju i ideji Crvenog križa. Općenito naš cilj je poboljšati edukaciju učenika'', rekao je Kajtaz.

Nakon ovog projekta, kaže Kajtaz, kreće druga tura podjele računala gdje će donaciju darovati udrzi ratnih vojnih invalidia, HVIDRA-i spasilačkim službama s kojima imaju dobru suradnju, i svim organizacijama Crvenog križa koje djeluju na području županije.

''Mislim da ovim akcijama razbijamo turobnu svakodnevnicu, mislim da je ovo jedna izuzetno dobra stvar koja će pomoći svim korisnicima ove donacije'', zaključio je Kajtaz.

Ćamil Ramić direktor Dječjeg doma u Mostaru se zahvalio na donaciji predstavnicima Crvenog Križa, ističući kako će 40 štićenika ovo doma moći koristiti računala u svim aktivnostima i radionicama koje će unaprijediti njihovo znanje i poznavanje tehnologije.

Kopirati
Drag cursor here to close