ABNA-SE

Novalić novinarima: Informacije moraju ostati istinite

Sci-Tech / Flash | 02. 10. 2015. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Informacije koje novinske agencije prezentiraju javnosti moraju ostati istinite i zasnovane na činjenicama'', rekao je premijer Federacije FBiH Fadil Novalić otvorivši skupštinu balkanskih novinskih agencija jugoistočne Europe (ABNA-SE), čiji je organizator Federalna novinska agencija (FENA).

Dodao je kako postojanje javnih servisa i novinskih agencija presudno, i, kako je rekao, "bez njih bi vjerojatno sve vlade završile u nekoj vrsti autokracije".

''Vaš rad jeste i mora biti usmjeren prema odgovornom obavještavanju javnosti'', poručio je Novalić i osvrnuo se i na budućnost novinskih agencija te kazao da rješenje za to leži u adaptaciji potrebama tržišta, istaknuvši da se uz to mora zadržati kvaliteta izvještavanja, "koji ne smije biti erodirana ni u kojem slučaju".

Dodao je da su novinske agencije i dalje potrebne kao pouzdan izvor informacija.

Ovom prilikom istakao je da Fena redovno i profesionalno prati rad Vlade FBiH u pogledu reformske agende, te da je ova podrška značajna jer nositelji vlasti i pored dobre volje, "ne znaju širokim javnim masama prenijeti svoje namjere", a u tome, naglasio je, pomaže Fena i kompletan informativni sektor.

Naglasio je da ABNA-SE ove godine obilježava i 20. godišnjicu postojanja te da je to primjer kako se u ovom regiji može dobro, intenzivno i dugo surađivati.

Inače, sudionici ovogodišnje 24. skupštine, koja se bavi perspektivama razvoja novinskih agencija u regiji i svijetu, su predstavnici novinskih agencija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Turske, Grčke i Cipra. ABNA-SE, također, ove godine bilježi i 20. godišnjicu postojanja.

Kopirati
Drag cursor here to close