Stiže zahlađenje

Od vikenda drastičan pad temperatura i snijeg

Sci-Tech / Flash | 17. 11. 2015. u 10:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima prognostičkih modela, koje je objavio Federalni hidrometeorološki zavod BiH, u dane vikenda može se očekivati zahlađenje praćeno padalinama. Na jugu BiH očekuju se obilne kiše, a u unutrašnjosti zemlje izraženiji pad temperature i snijeg, javlja agencija Anadolija.

Do petka 20. studenog građani BiH moći će uživati u stabilnom vremenu uz duže sunčane intervale sa relativno visokim temperaturama za ovo doba godine. Po kotlinama i uz rijeke moguća je pojava magle koja bi ponegdje mogla biti mjestimično dugotrajnija.

Temperature će u razdoblju do 20. studenog biti slične kao u prethodnim danima. Jutarnje će se kretati od 1 do 7, na jugu do 10 stupnjeva Celzijusa dok će tijekom dana biti toplije. Na jugu između 16 i 19, a u unutrašnjosti od 12 do 15 stupnjeva Celzijusa.

Početkom vikenda, 20. studenog doći će do postepene i osjetnije promjene vremenskih prilika koje će se pogoršati i bit će praćene padalinama i zahlađenjem. Kulminacija vremenskih promjena očekuje se u subotu i nedjelju. Na jugu bi trebala biti obilnija kiša, a u unutrašnjosti snijeg.

Iz FHMZ, u svojoj dugoročnoj prognozi za drugi dio studenog, predviđaju da će do stabilizacije vremenskih prilika doći od 23. studenog uz postepeni prestanak padalina. Ipak, trebalo bi biti hladnije sa temperaturama primjerenijim ovom dijelu godine. Ponovo pogoršanje vremena očekuje se od 29. studenog.

Sličnu prognozu, ali kratkoročnu za pet dana, izdao je i Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske. Prema njihovoj prognozi stabilno vrijeme potrajat će do petka 20. studenog, kada će uslijediti pogoršanje. U večernjim satima u subotu očekuje se naglo zahlađenje praćeno kišnim, a u planinskim predjelima i snježnim padalinama.

Kopirati
Drag cursor here to close