Mostar

Okrugli stol 'Socijalno poduzetništvo - svoje ograničenje pretvori u prednost'

Sci-Tech / Flash | 15. 12. 2016. u 17:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okrugli stol "Socijalno poduzetništvo - svoje ograničenje pretvori u prednost" održan je danas u Mostaru, u organizaciji Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar i partnerima Caritasom BiH i Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih "Ivan Pavao II".

Okrugli stol je upriličen u okviru projekta "Prevladavanje predrasuda i promocija novih alata za profesionalnu integraciju osoba s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori" - 'O.P.T.I.O.N.'", priopćili su iz Udruge "Vedri osmijeh".

Na okruglom stolu je predstavljena i paralelna studija o postojećem zakonodavstvu u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i istraživanje tržišta o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u ove dvije zemlje koje su realizirane u okviru projekta. Ove studije daju koristan pregled svih mehanizama za zapošljavanje osoba s invaliditetom te se mogu koristiti kao osnova za pokretanje priče o razvoju socijalnog poduzetništva.

Iz Udruge "Vedri osmijeh" podsjećaju da je povod za organiziranje okruglog stola uspostavljanje zajedničkog dijaloga predstavnika nevladinog sektora, državnih institucija, medija, profesionalnih udruga, osoba s invaliditetom, njihovih obitelji i ostalih zainteresiranih strana s ciljem planiranja socijalnih i političkih promjena u oblasti zapošljavanja i socijalne integracije osoba s invaliditetom.

Projekt "O.P.T.I.O.N." financira Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je 136,970.70 EUR, od čega EU financira 99,000.00 EUR. Projekt provodi udruga "Vedri osmijeh" i Caritas Barske nadbiskupije u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", Caritasom BiH i Udrugom paraplegičara Bar.

Sufinanciranje u iznosu od 33.470,70 eura je osigurao Caritas Italiana. Projekt se provodi od 25.07.2015. do 25.11.2017. u Bosni i Hercegovini, odnosno 25.01.2018. u Crnoj Gori, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close