Klizna tipkovnica

Ovo je prvi BlackBerry koji radi na Androidu

Sci-Tech / Flash | 20. 08. 2015. u 08:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već dugo vremena internetom kruže informacije o prvom BlackBerry pametnom telefonu koji će raditi na Googleovom operativnom sustavu Android, a jučer su objavljene i nove fotografije ovog mobilnog uređaja.

Korištenjem Androida na svom hardveru BlackBerry će pokušati privući nove korisnike (koji su odavno telefone ove kompanije zamijenili sa Samsungovim, Sonyjevim, Appleovim i telefonima drugih kompanija), a bit će namijenjen onima koji na svojim telefonima pišu puno poruka i mailova jer će imati hardversku QWERTY tipkovnicu.

Za razliku od aktualnih modela, Venue će imati kliznu tipkovnicu tako da će se moći koristiti kao klasični smartphone s ekranom osjetljivim na dodir, a u slučajevima kada bude potrebno napisati neki duži mail, korisnici će moći izvući tipkovnicu i na njoj brže napisati poruke, prenosi Zimo.co.

''Kao da je ponovno 2005. godina'', komentirali su ovaj klizni telefon na Tech Cruncheu te dodaju kako će zbog klizne tipkovnice ovaj mobilni uređaj biti deblji i teži u odnosu na klasične telefone.

Službene informacije o ovom telefonu trebali bi saznati već početkom rujna kada će ga BlackBerry (navodno) predstaviti na IFA sajmu u Berlinu, a do tada se moramo pouzdati samo u glasine – prema tim glasinama, dijagonala ovog ekrana trebala bi iznositi 5,4 inča, uz rezoluciju od 2,560x1,440 piksela.

Što se hardvera tiče, možemo očekivati 1,8GHz Snapdragon 808 procesor, 3GB RAM-a, prednju 5MP kameru za selfije te stražnju kameru rezolucije 16MP.

Kopirati
Drag cursor here to close