Potpisivanje privilegije

Partnerstvo za zdravlje: HNŽ ne poštuje odluku o naplaćivanju participacije

Sci-Tech / Flash | 23. 03. 2016. u 14:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje peticije pod nazivom "Zdravlje je pravo, a ne privilegija" upriličeno je u danas u Konjicu, u organizaciji nevladine udruge "Partnerstvo za zdravlje".

Udruga "Partnerstvo za zdravlje" je jedna od nevladinih udruga, članica zdravstvene mreže, a današnja akcija u Konjicu organizirana je u suradnji s udrugom Volontera i prijatelja konjičke regije, te udrugom dijaliznih pacijenata iz tog grada.

Damir Lalčić, projektni koordinator iz udruge "Partnerstvo za zdravlje", u izjavi za Fenu kazao je kako je današnja akcija u Konjicu dio kampanje koju provode na području cijele Federacije BiH.

''Naša kampanja, kao i današnja akcija, tiču se nepoštivanja odluke Parlamenta FBiH iz 2009. godine, po kojoj petnaest socijalnih kategorija, oslobođeno plaćanja participacije u zdravstvu'', kazao je Lalčić.

On je naglasio da je jedna od županija koje nepoštivaju spomenuti odluku i Hercegovačko-neretvanska, te da naplaćuju participaciju djeci do petnaest godina, invalidima, porodiljama te umirovljenicima koji imaju iznad 65 godina.

''Ovom akcijom, te prikupljanjem potpisa građana, tražimo od Fonda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a te od županijske Skupštine da poštivaju odluku federalnog Parlamenta te da tih petnaest kategorija oslobodi plaćanja participacije'', dodao je Lalčić.

Kopirati
Drag cursor here to close