Zajedno postižemo više

Pobjednički tim 'Hackathona' otputovao u posjet IT kompanijama u vlasništvu KKR-a

Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2016. u 06:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hackathon “Zajedno postižemo više” – natjecanje mladih ljudi iz cijele zemlje u izradi društveno odgovornih mobilnih aplikacija, kojeg je financiralo Veleposlanstvo SAD u BiH, okupio je 11 multidisciplinarnih timova sastavljenih od 5 članova, koji su tijekom tri dana radili na razvoju web i mobilnih aplikacija. Tri prvoplasirana tima su dobila vrijedne nagrade od sponzora KKR/Telemach, Microsoft i Authority partners.

Prvoplasirana petočlana ekipa na Hackathonu je pobijedila osmišljenom društveno-korisnom aplikacijom "CATCH THE BUS" www.catchthebus.com, a partner projekta Hackathona KKR omogućio je talentiranim IT studentima iz BiH edukativnu posjetu online kompanijama AutoScout24, ImmoScout24 i Anibis u vlasništvu globalnog investicijskog fonda KKR.

"Odlazak mi predstavlja mogućnost stjecanja korisnog iskustva koje će mi dati uvid u djelatnost moje struke u jednoj internacionalnoj renomiranoj kompaniji kao što je KKR. Upoznavanje strukture i funkcioniranja KKR-a, sudjelovanja u planiranim aktivnostima, te obilazak Zuricha su stavke kojima se radujem. Također se nadam da ovo neće biti jednokratno iskustvo", kazao je Teufik Tutundžić, član pobjedničkog tima Hackathona kojem je kompanija Telemach uručila iPhone 6 neposredno prije odlaska na put.

Lucian Schönefelder, predstavnik KKR-a kaže da je impresioniran IT talentima u BiH.

"Oduševili su nas IT talenti u BiH kao i ekipa koja će nas posjetiti. IT studenti iz BiH će imati priliku tokom svoje posjete svjetskoj investicijskoj kompaniji unaprijediti svoja znanja, a kasnije i demonstrirati usvojene vještine u BiH. Imat će prije svega priliku pogledati kako funkcioniše IT sektor svjetskih stručnjaka koji rade na izgradnji napredne vrhunske kvalitete širokopojasne infrastrukture i tehnologije", ističe Lucian Schönefelder, predstavnik KKR-a koji je inače za vrijeme boravka u Sarajevu na Hackathonu održao 40 - minutnu prezentaciju o poslovanju KKR, kao i ulaganjima u BiH.

Inače KKR-ova investicija u telekomunikacijski sektor u BiH - Telemach grupaciju je najveća američka investicija koja se ikada desila u BiH. KKR je osnovan 1976. i u proteklih 40 godina izrastao je u vodeću globalnu investicijsku kompaniju.

Kopirati
Drag cursor here to close