Radio gradska mreža

Predstavljen program i koncepcija mostarskog radija RGM

Sci-Tech / Flash | 01. 12. 2016. u 12:50 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu Mostar predstavio je svoj novi medijski projekt pod imenom "Radio gradska mreža – mostarski radio".

Taj projekt nastavak je razvoja dosadašnjeg Omladinskog radija X, koji ove godine obilježava 20 godina postojanja i emitiranja programa.

"Upravo na ovu važnu godišnjicu Centar za kulturu Mostar odlučio je da se naš radio pojavi s novom koncepcijom, novim imenom i novim programom te postane pravi gradski radijski servis" kazao je na konferenciji za novinare direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

Projekt "Radio gradska mreža – mostarski radio" s novom shemom programa starta u ponedjeljak, 5. prosinca, na frekvenciji 88,6 Mhz.

Sastojat će se od kratkih vijesti, specijaliziranih emisija, a bavit će se, također, kulturom i novim tehnologijama te show biznisom, kazao je jedan od pokretača Omladinskog radija X i aktualni urednik RGM radija Faruk Kajtaz.

On je istaknuo da je Omladinski radio X bio jedan od prvih radio stanica koja je promovirala moderni radijski izvještaj.

"Najvažniji od svega je da su mnogi mladi ljudi, bez ikakvoga novinarskoga iskustva, tu učili posao te u međuvremenu postali priznati novinari i urednici ili su na pozicijama nevladinoga sektora i drugim institucijama. Radio X novim projektom mijenja formu svog postojanja, sadržaj usklađuje s vremenom i novim medijskim odnosima koji su nastali ne samo u Mostaru, nego na globalnom medijskom tržištu " ocijenio je Kajtaz, dodavši kako je plan da RGM radio postane istinski mostarski javni servis.

Zbog velikoga broja Mostarca u dijaspori RGM radio emitirat će program i putem interneta, preko partnerskih portala starmo.ba i mostarski.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close