Mostarsko sveučilište

Predstavljen treći Studentski list

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2015. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Večernjim listom BiH izdali su treći po redu Studentski list koji obrađuju teme sa Sveučilišta. Riječ je o projektu u kojem studenti II. godine diplomskog Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu kolegija Tisak III. practicum, pišu i uređuju studentski prilog u dnevnim novinama.

"Ovo je velika praksa nama studentima novinarstva i za vrijeme rada na listu osjetili smo kako se radi u redakciji. Također, naučili smo kako se rade tekstovi, odnosno kako se pravi naslovna stranica, a kroz sadržajni studij novinarstva osjetili smo i onaj najvažniji praktični dio rada na terenu", kazala je koordinatorica spomenutog projekta Marija Begić.

Prilog koji je danas izišao u sklopu Večernjeg lista BiH na dvanaest stranica donosi, uz Uvodnik, koji je napisao dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. Zoran Tomić, i razgovore s asistenticom na Studiju hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu mostarskoga sveučilišta, glumicom i redateljicom koja je obilježila svoju jubilarnu desetu godinu karijere u HNK-a Mostar Tinom Laco, te koordinatoricom Ureda za potporu studentima s posebnim potrebama Vesnom Varunek.

Također, prilog donosi razgovore s mladim studentom Politologije Augustinom Zonjićem koji ima tri objavljene knjige i pokretač je jednog od uspješnih filmskih festivala u Hrvatskoj, te s mladom pjesnikinjom iz Tolise Katarinom Marošević i ragbi igračem kluba "Herceg" Robertom Škobićem.

Kopirati
Drag cursor here to close