Unapređenje obrazovanja

Predstavljena publikacija "Nastavnička profesija za 21. stoljeće"

Sci-Tech / Flash | 13. 06. 2013. u 13:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u hotelu “Ero” u Mostaru predstavljena publikacija pod nazivom “Nastavnička profesija za 21. stoljeće”. Publikacija je nastala kao rezultat rada stručnjaka iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Škotske, a u sklopu regionalnog projekta “Unaprjeđenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje”, koji u Bosni i Hercegovini podržava Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH.

Publikacija nudi smjernice za izradu kvalifikacijskog okvira za nastavničke profesije koji objedinjuje znanje, vještine i vrijednosti koje nastavnici trebaju imati kako bi njihovi učenici bili pripremljeni za život u 21. stoljeću i daje dobro polazište za izradu kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, direktorica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH Maja Stojkić, izjavila je sljedeće: “ Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH partner ovog značajnog projekta, s ciljem ukazivanja važnosti kontinuiranog razvoja nastavničkih kompetencija koje u konačnici vode razvijanju punih potencijala kod djece.”

Publikacija će biti predstavljena i u Sarajevu u petak, 21.6.2013. u hotelu “Sarajevo” u 11h, navodi se u priopćenju Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.                           

Kopirati
Drag cursor here to close