mirovna konferencija

PRO-Budućnost će spojiti stotinu mladih koji će graditi mir

Sci-Tech / Flash | 12. 09. 2015. u 17:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevna "PRO-Budućnost mirovna konferencija za mlade" počet će sutra u Sarajevu, u okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Projekt implementira humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji će sudjelovati više od 100 mladih iz cijele BiH koji su dosad pokazali spremnost da preuzmu inicijative na polju izgradnje mira kroz projekt PRO-Budućnost.

Svrha konferencije je pružiti mogućnost mladima da kroz otvoren i iskren dijalog počnu razumijevati životna iskustva i perspektive drugih i tako ostvare suradnju jedni s drugima na pitanjima koja su važna za izgradnju povjerenja.

Također, mladi će na konferenciji učiti na koji način preneseno znanje mogu iskoristiti u pozitivnom aktivizmu u njihovim zajednicama.

Tijekom konferencije mladi će imati priliku sudjelovati u panel diskusiji o mirovnom aktivizmu koju vode prof. dr. Nerzuk Ćurak iz ekspertnog tima projekta PRO-Budućnost, glavni i odgovorni urednik medijskog portala BUKA Aleksandar Trifunović, direktor Studentskog eFM radija Zoran Ćatić, te Mevludin Rahmanović i Vahidin Omanović iz Centra za izgradnju mira iz Sanskog Mosta.

PRO-Budućnost je četverogodišnji projekt s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga, te razumijevanjem druge strane, priopćeno je iz CRS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close